Frankfurte, Vācija, uz neatgriešanos..

Pirms ceļoju šurp uz Slovēniju, sastādīju sarakstiņu ar eiropas pilsētām, ko vajadzētu apskatīt, jo šeit tā ceļošana kautkā liekas vieglāka, kā arī nav apkārtējā stresa, kas mani kavētu. Bet sanāca tik Venēcija, Londona, un Frankfurte. Pat līdz Milānai pie Itāļu čomiem neaizkāpu, jo dafiga darbi, un citas privātas lietas un vienkārši jebkādas plānošanas trūkums. Bet tas offtopic.

Frankfurti galvenokārt izvēlējos dēļ spoguļainiem debesskrāpjiem. Ir tā ka man dzīvē vaig redzēt pa biškam no visa un tad pietiek. Zināju, ka pēc Frankfurtes, man tie debesskrāpji vairs neinteresēs (un tā arī ir) un būs par vienu vēlmi mazāk (Uz Tokiju, Hong Kongu un Šanhaju tāpat gribu!). Bet vaidzēja redzēt un viss.

Kas man konkrÄ“ti nepatika ir crime level pilsÄ“tā – naktÄ« nepārtraukti kautkur traucās ambulances, pilsÄ“tas centrs nosÄ“ts ar saplÄ“stām pudelÄ“m, apkārt skraida zeki, kas dauza miermÄ«lÄ«gos iedzÄ«votājus, Å¡o to pademolÄ“. KāpÄ“c? IespÄ“jams tā paÅ¡a iemesla dēļ, kāpÄ“c man nepatika Frankfurte – klubi. Face control. Mani neielaida hiphop klubā, kaut arÄ« esmu ģērbies tieÅ¡i tādā stilā. Teica, ka ar maniem oranžajiem nike zābakiem nedrÄ«kst. Tur iekÅ¡a laiž vai nu uzvalkā vai arÄ« apspÄ«lÄ“tos saldos apģērbos ar želeju matos. LÅ«k atÅ¡Ä·irÄ«ba starp Frankfurti un SlovÄ“niju – te SlovÄ“nijā klubos iet kādi vien grib (bildes no Pulse festa), rezultātā galvenais ir mÅ«zika un vienotā atmosfÄ“ra, nevis bling-bling zÄ«mÄ“Å¡anās. Vienā klubā par ieeju prasÄ«ja 50eirikus, a iekšā skan vācu desas, nu fui. Neielaida mani 4 klubos, kad beigās viens čuvaks izskaidroja, ka vai nu jāģērbjas ekstrÄ“mi saldi vai arÄ« jābÅ«t meitenei pie rokas, tad viņi (bounceri) neuzskata tevi par kaitÄ«gu klubam. Biju jau pietiekami izbesÄ«jies un izvazājies pa nakts pilsÄ“tu, lai meklÄ“tu meitenes un ietu uz klubiem, vilkos mājup. Atkal pilnas ielas ar huligāniem, daži ar ieÄ£ipsÄ“tām dÅ«rÄ“m, skaisti, vai ne? :) Bet es viņus saprotu, jo arÄ« viņi noteikti ir mÄ“Ä£inājuÅ¡i tikt klubos bez panākumiem. Savu ģērbÅ¡anās stilu netaisos mainÄ«t, un pilsÄ“ta mani absolÅ«ti vairs nesaista, lai tur brauktu kā tÅ«rists.

NaktÄ« meklÄ“jot klubu, uz kuru dabÅ«ju VIP ieeju (bounceriem tāpat po..) no pāris fotogrāfÄ“m, ko iepazinos pa dienu, jautāju ceļu 3 džekiem. Viņi bija pārsteigti, ka es tā viens atbraucu uz lielo pilsÄ“tu un vazājos naktÄ« pa ielām – tātad situācija patiešām ir nožēlojama. VienÄ«gais uzmundrinājums – pilsÄ“tas parkā nakts vidÅ« parādās simtiem zaÄ·u (runāju par dzÄ«vniekiem ar garajām ausÄ«m), kas turpat brÄ«vi skraida apkārt. Diemžēl ar savu kompakto kameru neko labu naktÄ« nenofočēt, Ä«paÅ¡i ja subjekts ir kustÄ«bā.. Pa dienu nav ne miņas no Å¡iem nakts iemÄ«tniekiem.

VÄ“l bildÄ“s no crime level – riteņi. Katram 5 ritenim ir noskrÅ«vÄ“ts sÄ“deklis. Dažiem paliek tik viena pieÄ·Ä“dÄ“tā riepa. PilsÄ“ta pilna ar bomžiem – uz soliņiem, telefonbudkās.. un galvenais, ka arÄ« gados jauni cilvÄ“ki – nu uz 25 gadiem (cik nu bomži var jauni izskatÄ«ties) tup uz ielas un prasa naudu! Kamoon, tev tak ir rokas & kājas un vÄ“l pauris nav aizsÄ“rÄ“jis? Bet nu skumji.

PilsÄ“tai diezgan liela vilcienu stacija – 24 tracki, ja pareizi atceros. PilsÄ“tā nekādu sastrÄ“gumu, visur pazemes stāvvietas. Bet vispār mājÄ«gāk man likās otrpus upei, tur kur nav debesskrāpji, ielas košākas, vairāk veikalu un citu brÄ«numu..

Tagad droši varu teikt Frankfurtei uz neatgriešanos, pasaulē ir skaistākas vietas..

Galerija:

Frankfurt skyline EURO in Frankfurt Frankfurt at night Frankfurt Germany The Contrast Autumn Bum1 Bum2 Bicycle! No bicycle Memorial Frankfurt skyline The magic cat Frankfurt at night Frankfurt at night underground. Frankfurt at night Reflective? The church My mom was also there kein trinkt wasser hide Reflective! Frankfurt underground First class trains Frankfurt train station ashtray The fight is on! up there.. Jungle bro hi mom! The euro! Up in black bros Frankfurt Frankfurt most of them Frankfurt at night Frankfurt Reflections! mirror indeed Twisted Freaks come out Freaks Frankfurt skyscrapers Frankfurt Frankfurt a bag Frankfurt the flight Flight Dogs! Fly with Ryanair

Published by

6 thoughts on “Frankfurte, Vācija, uz neatgrieÅ¡anos..”

  1. klau, kad bija EssenenÄ“, tur bija pavisam savādāk. KāpÄ“c tur FrankfurtÄ“ ir tik baisi? LÄ«dz Å¡im domāju, ka Vācija tāda pareiza un kārtÄ«ga valsts, un ka tur nekas tāds nenotiek…

  2. katram jau ir savaadaakas intereses, ko grib redzeet attieciigajaa pilseetaa un valstii!!!
    bildes gan feinas un kvalitatiivas!!

  3. Bildes ir skaistakas neka pati Frankfurte! Un tik traki jau Frankfurte na. Ta ir galu gala viena mazpilseta, ja salidzina Londunu,N.Y. utml.. Nakamreiz piezvani kadam latvietim, lai tev ari pozitivas puses Frankfurte parada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *