Game Review: Test Drive Unlimited

Esmu pieticÄ«gs geimeris. PÄ“dÄ“jos gados spÄ“les spÄ“lÄ“ju ļoti maz. Pārsvarā tās ir atlasÄ«tas spÄ“les ar kautko jaunu, parasti ar svaigu fotoreālismu grafikas jomā. Ar lielāko baudu izspÄ“lÄ“ju Grant Theft Auto : San Andreas lÄ«dz pašām beigām, neskatoties, ka augstskolā bija jātaisa visādi darbi. Tāpat arÄ« spÄ“lÄ“ju Need For Speed : Most Wanted, kam tolaik bija skaistākā un fotoreālistiskā grafika uz to brÄ«di. To gan neizspÄ“lÄ“ju lÄ«dz galam, jo pārāk vienveidÄ«ga. PÄ“c tam iznāca NFS:Carbon, kuru nemaz nespÄ“lÄ“ju, jo grafika tur ir jÄ“la no NFS:Underground2 laikiem un fizika bÄ“rnu lÄ«menÄ«, lai katrs mudaks 5 minÅ«tÄ“s mācÄ“tu “driftÄ“t”.

Kāds laiciņš jau pagājis, un nu iznāca viens no skaistākajiem driving geimiem – Test Drive Unlimited. Iznāca spÄ“le marta sākumā, ko pirmstam jau nepacietÄ«gi gaidÄ«ju (protams stulbi, ka iznāk tieÅ¡i laikā, kad jāgatavo diplomdarbs). SpÄ“lei ir patiešām skaista fotoreālistiskā grafika (dažos elementos varbÅ«t atpaliek no NFS:MW) un eksotiski auto. Uz Å¡o brÄ«di labākā auto detalizācija, katrs auto diezgan labi uztaisÄ«ts arÄ« iekÅ¡pusÄ“, ar spoguļiem (kas rāda reālu attÄ“lu). Bet pats galvenais – spÄ“les iespÄ“jas! Vari Ä«rÄ“t maÅ¡Ä«nas, pirkt, tjÅ«nÄ“t (Å¡Ä« funkcija gan ir smieklÄ«gi minimālistiska), pirkt dzÄ«vokļus, mājas, drÄ“bes, pildÄ«t misijas – braukt sacÄ«kstÄ“s, izvadāt stopÄ“tājus, modeles (kas ir arÄ« izvÄ“lÄ«gas pÄ“c tava auto), kuras pÄ“c tam tev dod kuponus, lai iepirktu “brendu” apģērbus, misijas, kur jānogādā ekskluzÄ«vas maÅ¡Ä«nas uz citu pilsÄ“tu, nesaskrāpÄ“jot tās. Kā arÄ« galvenā driving fiÅ¡ka – sacensties ar citiem tādiem paÅ¡iem trakajiem – braukājies apkārt (karte ir diezgan liela ar vairākām pilsÄ“tām), ieraugi kādu traku braucÄ“ju ar spÄ“cÄ«gu spÄ“kratu (vai moci), uzmidžini ar lampām (“sazÄ«mÄ“jies” :D) – vienojies par galamÄ“rÄ·i, balvu naudas izteiksmÄ“, un brauc “kurÅ¡ pirmais tur nonāk”, pÄ“ctam revanÅ¡Ä“jies, vai turpini savu ceļu.

SpÄ“lÄ“jot pirātisko DVD, ko nokačā internetā (DVD 3.6GB, instalācija 7GB, tātad vaig 10GB brÄ«vus), atliek vien spÄ“lÄ“t offline režīmā pret datora braucÄ“jiem, kas paliek garlaicÄ«gi, bet tie, kas spÄ“li pÄ“rk, var baudÄ«t visas iespÄ“jas internetā – gonkot savā starpā, pirkt un pārdot savas maÅ¡Ä«nas un mājas (forÅ¡i tak nopirkt visas kartes ekskluzÄ«vākās mājas, ne? :D). Ja nebÅ«tu diplomdarbs un tik daudz darbi uzkrauti, varbÅ«t nopirktu stÅ«ri ar pedāļiem priekÅ¡ datora un spÄ“les oriÄ£inālu, lai uzkapātu tÄ«klā, bet kas zin..

SpÄ“lei protams vajag arÄ« spÄ“cÄ«gu datoru. Man uz laptopa videokarte protams nepavilktu neko tādu, kā arÄ« uz cietā diska man vidÄ“ji ir labi ja 5% no nepiecieÅ¡amās brÄ«vās vietas. Tad uz mājas datora ir Pentium4 3Ghz, 1GB ram, Radeon 9550 video 128mb. Sākumā gāja diezgan drausmÄ«gi, uz 640×480 izÅ¡Ä·irtspÄ“jas un sliktāko grafiku nebija iespÄ“jams spÄ“lÄ“t, bet kad uztjÅ«nÄ“ju savu videokarti apmeram 1.5x ātrāk, tad jau priekÅ¡ spÄ“lÄ“Å¡anas ir ok :)

Pats instalēšanas process ir šaušelīgi nepateicīgs, ja nav spēles oriģināls (un arī ar to var būt problēmas). Jālieto pēdējais Daemon Tools (šobrīd v4.08), YASU.exe (CD draivu noslēpšanai) un papildus no-dvd mini-image. Pagāja 2h kamēr dabūju pie dzīvības :)

Vēl dažas bildītes (visas ir no spēles):

Published by

5 thoughts on “Game Review: Test Drive Unlimited”

  1. Super, es personÄ«gi esmu nfs fans, bet Å¡itas izklausās diezgan spÄ“cÄ«gs, un grafika arÄ« zolÄ«de, vislabāk no teiktā patÄ«k tā spÄ“les darbÄ«ba jeb tā saucamā ideja! Jaiesaka bÅ«s kadam tÄ«nim, jo pāšam nav tik kruts dzelzis, lai spÄ“les spÄ“lÄ“tu, par laptopsi nemaz nerunājot, vispār jau prasās pÄ“c PS3 vai Xbox 360…

  2. man uz laptop ar geforce 7400 var spÄ“lÄ“t taapat kaa uz minÄ“taa desktop radeon 9550 – 640×480 2xAA (oldskuul VGA), bet taapat interesanti spÄ“lÄ“t ;)
    xbox izvaalē PS dēļ pultīm vien :)

  3. tikko aplauzos, ieraugot jauno Gran turismo: Gran Turismo HD! Žoklis paliek vaļā uz 10 minūtēm, psc cik reālistiska grafika! Diemžēl tikai uz PS3. Kad iznāks pilnā versija, nav īsti zināms, bet Gran Turismo HD Concept (laikam beta versija) ir pieejama tagad par brīvu visiem Playstation 3 īpašniekiem..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *